Minden idők egyik legjobb kókuszos sütije: így készül a kozák sapka (hólabda)

nlc | 2016. Március 14.
Pillanatok alatt elpárolog, egyszerűen nem lehet belőle eleget készíteni.

Kozák sapka vagy hólabda – ki így, ki úgy ismeri ezt a klasszikus süteményt. Az a fajta süti, ami minden ünnepi asztalról pillanatok alatt elpárolog, egyszerűen nem lehet belőle eleget készíteni. Rohanós hétköznapokon ne álljunk neki, de ha van egy szabad délutánunk hétvégén, akkor érdemes rászánni, mert nagyon nagy sikere lesz.

Kakaós piskóta, édes krém, kókuszreszelék az oldalain és csokibevonat a tetején: így áll össze egy hólabda. Elkészítése időigényes, de megér minden fáradságot.

Hogy jól sikerüljön, pár dologra mindenképpen figyeljünk oda:

– várjuk meg, míg a piskóta teljesen kihűl, csak azután lépjünk tovább,

– ha a krém elkészült, tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen,

– miután megkentük a krémmel a piskótát, hűvös helyen hagyjuk kicsit dermedni, és csak 10-15 perc elteltével hempergessük meg a kókuszreszelékben.

Mivel henger alakú formákat készítünk, viszonylag sok a veszteség: a leeső sütidarabokat morzsoljuk szét, és gyúrjuk össze a maradék krémmel. Az így kapott masszából gombócokat formázhatunk, és meghempergethetjük kókuszreszelékben, így néhány kókuszgolyót is kapunk a hólabdák mellé.

Kevesebb lesz a veszteség, ha nem henger alakú formákat szúrunk ki a tésztából, hanem kockákra vágjuk azt. A töltés és a bevonás már ugyanúgy mehet tovább, mint a hengeres alaknál.

Hozzávalók:

A krémhez:

A bevonáshoz:

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version