Isteni csokis-körtés húsvéti sütemény a locsolóknak

nlc | 2016. Március 27.
Ha a húsvéti sonka, a finom kalács és a főtt tojás is elkészült, de még nem találtad ki, hogy milyen édességet készíts, akkor jó helyen jársz. Hoztunk egy húsvéti süteményt, amivel biztos, hogy lenyűgözöd majd a locsolókat. Még az is lehet, hogy ráadás verset is kapsz ezért a sütiért.

Van, akinél nincs húsvét linzerkosárka és klasszikus hólabda nélkül, másoknál a húsvéti répatorta az alap húsvéti sütemény, és vannak, akik minden évben újítanak. Ha te is az utóbbiak közé tartozol, akkor készítsd el ezt a szuper körtés-csokis sütit. Garantáljuk, hogy nagy sikere lesz, és ezt a húsvéti süteményt még jövőre is emlegetni fogjátok.  

 

Tejcsokoládés szelet fahéjas körtével

Piskóta, hozzávalók 16 szelethez:

  • 13 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1,2 dl olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél evőkanál kakaópor

Krém:

  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 3 dl (felverve 30 dkg) habtejszín
  • tetejére kakaópor
  • 1 evőkanál zselatin

Párolt körte:

  • 1 teáskanál vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 (nyári körte) körte
  • 2 evőkanál méz
Kategóriadesszert
Elkészítési idő55 perc
Nehézségi szintnehéz

Elkészítés

A kakaós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, belecsurgatjuk az olajat, végül belekeverjük a kakaóval és sütőporral elegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt, 20×25 cm-es tepsibe, téglalap alakúra kenjük, és 170 °C-on 12 perc alatt megsütjük. (Ha van, használhatunk szögletes alumíniumkeretet is.) A körtét megmossuk, kicsumázzuk, héjastul kockára vágjuk. A vajat/margarint, a körtét, a mézet összekeverjük, majd egy kevés vízzel összepároljuk. Amikor megpuhult, de nem esett szét, rászórjuk az őrölt fahéjat, elkeverjük, félretesszük. A krémhez a tejet, a zselatint és a cukrot folyamatos keverés mellett összeforraljuk, majd félretesszük. Belekeverjük a darabokra tördelt tejcsokoládét, keverjük, míg felolvad, majd kihűtjük. A fahéjas körtét a kihűlt piskótára kenjük (hagyjuk a keretben vagy a tepsiben). A tejes-csokoládés alapot, ha megdermedt, langyosra melegítjük, majd a felvert tejszínhabból egy keveset belekeverünk, végül az egészet összeforgatjuk vele. A kész csokoládékrémet a körtés piskótára szedjük, simára kenjük a tetejét. Kakaóval meghintjük, a kés pengéjét belenyomkodva megmintázzuk. Tálalás előtt kb. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

Még több húsvéti sütemény az NLCafén:

Exit mobile version