Medvehagymás-baconös pogácsa

nlc | 2016. Március 28.
A medvehagyma és a bacon páratlan íze különlegesen finom pogácsát eredményez. Egyszerű, gyors, kihagyhatatlan medvehagymás recept a szezonra.

Ha még nem kóstoltad a medvehagymát, akkor most baconnel pogácsának megsütve magad is kipróbálhatod. Imádni fogod ezt az elronthatatlan receptet reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy csak úgy bármikor.

A medvehagymás-baconös pogácsa hozzávalói

Így készül a medvehagymás-baconös pogácsa

A medvehagymaszezon kipróbált receptjében írt alapanyagokat az elkészítés előtt hagyd szobahőmérsékletre melegedni.

Az élesztőt morzsold a langyosított tejbe, keverd hozzá a cukrot is, futtasd fel. Közben kockázd fel a bacont, aprítsd a medvehagymát.

A lisztben keverd el a sót, az őrölt paprikát. Készíts mélyedést a közepébe, üsd bele a tojást, keverd a liszthez a tejföllel és a zsírral együtt, majd add hozzá a felfuttatott élesztőt is. Gyúrj pogácsatésztát. Ha túl kemény lenne, tejföllel lágyítsd. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 45-50 perc alatt keleszd a kétszeresére.

Melegítsd elő a sütőt 210 fokra.

Keverd a megkelt tésztához a medvehagymát és a bacont, alaposan gyúrd össze. Letakarva ismét hagyd még legalább negyedórát pihenni. Gyúrd át utoljára, nyújtsd ujjnyi vastagra, szaggass belőle pogácsákat. A tészta tetejét a felvert tojással kend meg. Told a sütőbe és kb. 30-35 perc alatt süsd szép pirosra a medvehagymás-baconös pogácsákat.

További medvehagymás recept az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version