Tökéletes narancskrém a sütőből

nlc | 2016. Március 29.
Ha szereted a narancsot és az édességeket, ezt a desszertet feltétlenül próbáld ki. Nem túl időigényes, mindenképpen megéri a fáradságot.

 Tuti narancskrémreceptet hoztunk, olyat, ami nem jön szembe minden vendégségben. 

Amire szükséged lesz a narancskrémhez:

Vágd ketté a megmosott narancsokat. Mikrózd a narancs húsát 5 percig 600 watton. Állítólag így sokkal több levet tudsz kiszedni a gyümölcsből. Ha készen vagy, szűrd le a levét, és tedd félre. Ha nem akarsz mikrózni, nyugodtan kihagyhatod a lépést.

Keverd össze egy serpenyőben a 2 tojás sárgáját 10 gramm cukorral és a liszttel. Lassan add hozzá a tejet, és kavargasd alacsony hőfokon, amíg el nem kezd sűrűsödni a krém. Ezután verd fel a tojásfehérjéket, adj hozzá 10 gramm cukrot, majd verd keményre a habot. Ha elkészült, óvatosan keverd azt a narancsleves anyaghoz. A kész krémet szedd vissza a narancshéjakba és tedd őket sütőbe 20 percre, kb 190 fokra. Önts alájuk forró vizet a tepsibe. Az narancskrémet fagylalttal is tálalhatod.

Exit mobile version