Szereted a sült krumplit? Akkor ezt imádni fogod!

nlc | 2016. Április 02.
Mi lehet jobb az óriáskedvenc sült krumplinál? Máris megmutatjuk: a sült édesburgonya! Tökéletes nasi, és bár ez sem egy diétás fogás, a klasszikus, bő olajban sütött sült krumplinál azért egy fokkal mégis jobb. Ha még mártogatót is készítesz hozzá, tökéletes lesz!

A sült krumpli a világ egyik legnépszerűbb étele, amin egy cseppet sem csodálkozunk: a frissen, bő olajban sült, enyhén sós krumplinál kevés jobb comfort food létezik, pillanatok alatt elfogy még egy óriásinak hitt adag is. Ha ti sem tudtok ellenállni a sült krumplinak, de nem bánnátok, ha kicsit egészségesebb lenne, akkor próbáljátok ki ezt a receptet! 

Fűszeres, sült édesburgonya avokádókrémmel 2 főre

Hozzávalók:

  • 1 tk. só
  • 1 db avokádó
  • fél tk. currypor
  • 1 ek. natúr joghurt
  • pár csepp citrom leve
  • negyed tk. fűszerpaprika
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kiscsokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60-70 dkg édesburgonya
Kategóriaebéd
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 220-230 fokra.

Az olajat és a főszereket egy keverőtálban keverjük össze. A hasábokra vágott burgonyát tegyük egy nejlonzacskóba, borítsuk rá a fűszeres olajat, és óvatosan rázzuk össze. Így egyenletesen bevonjuk a burgonyákat.

Borítsuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire (ne fedjék egymást, inkább két körben süssük), és kb. 25 perc alatt süssük készre. Egyszer-kétszer rázzuk meg sütés közben, hogy minden oldalán egyenletesen piruljon.

Közben az avokádót magozzuk ki, kockázzuk fel. Tegyük keverőtálba, facsarjuk rá a citromlevet, reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az aprított petrezselymet, joghurtot, és keverjük össze. Ideális kísérője a sült édesburgonyának.

 

Még több sült krumpli az NLCafén:

Exit mobile version