Egészséges és finom brownie recept

nlc | 2016. Április 03.
Egészséges brownie? És még finom is? Tényleg létezik ilyen csokoládés sütemény? Bizton állíthatjuk, hogy igen.

A brownie-ban az a legnagyszerűbb, hogy pillanatok alatt összedobható, ráadásul elrontani sem lehet. Számtalan változata ismert, akadnak olyan brownie-receptek, amelyek diót tesznek a tésztába, mások szerint szinte félig kell megsütni, hogy a közepe folyékony maradjon. Ez a recept egy egészséges, de annál finomabb változat, hiszen fehér liszt és fehér cukor nélkül készül. Ha a joghurtot kókusztejszínre cseréled, glutén- és laktózmentes brownie-t készíthetsz.

A brownie hozzávalói

A tésztához

A csokoládémázhoz

Így készítheted el az egészséges brownie-t

170 fokra melegítsd elő a sütőt. Sütőpapírral bélelj ki egy közepes tepsit.

A brownie tésztájához először a felaprított csokoládét keverd el alaposan a felolvasztott kókuszzsírral. Addig kevergesd, amíg a csoki felolvad, és egynemű keveréket képez a kókuszzsírral. Ezután keverd hozzá a görög joghurtot, majd a felvert tojást is. Add hozzá a vaníliaaromát, a szódabikarbónát, sót és a kókuszvirágcukrot is. Végül apránként keverd a masszához a zablisztet.

A krémes állagú, búzalisztmentes brownie-tésztát egyengesd el a tepsiben, majd told a sütőbe, és kb. 30 percig süsd.

Közben készítsd el a brownie-hoz a csokoládémázat. A csokoládét gőz fölött olvaszd fel, keverd hozzá a tejet, majd a görög joghurtot, végül a porcukrot. Kb. fél órára tedd hűtőbe. A kihűlt brownie tetejét kend meg a csokoládémázzal. Szeleteld és tálald a süteményt.

NLCafé-tipp: Az egyik legfinomabb brownie mellé különösen jól illik a vaníliás vagy madártejes jégkrém.

További brownie-receptet találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version