Fűszeres, bundázott csirkecomb recept – nem ettél még ennél különlegesebbet

nlc | 2016. Április 10.
Ha szereted a fűszeres, csípős ízeket, és csirkecombrajongó vagy, akkor mindenképpen ki kell próbálnod ezt a receptet. Pikáns, ropogós, mennyei. Kihagyhatatlan. Ráadásul olcsón és gyorsan készíthetsz különleges ebédet, vacsorát.

A legnépszerűbb ételek közé tartozik a csirkecomb, hiszen elkészítése nem különösebben bonyolult feladat, ráadásul még a magasabb minőségű csirkehús is elérhető áron kapható a boltokban. Számtalan csirkecombrecept ismert. Nagyon finom sütve, rántva, levesbe főzve is. Próbáld ki pikáns, kissé csípősebb-fűszeresebb, bundázott változatát.

A fűszeres, bundázott csirkecomb hozzávalói 4 személyre

Így készítsd el a fűszeres, bundázott csirkecombot

A páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Nagyobb tálba üsd fel a tojásokat, villával keverd simára, habosra. Öntsd hozzá a tejet, a vizet, és keverd el benne az Erős Pistát is.

Egy másik edénybe mérd ki a lisztet, a fokhagymát préseld bele, keverd hozzá a sót, borsot, fűszereket, szódabikarbónát. A folyékony hozzávalókat keverd a liszthez, ügyelve, hogy ne maradjon csomós. A palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kell kapnod.

Forgasd lisztbe a csirkecombokat, majd mártsd a fűszeres tésztába. Jusson bőven mindenhová.

Serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A bundázott csirkecombok minden oldalát süsd szép pirosra.

NLCafé tipp: a csirkecombokat érdemes 1 liter forróvízben elkevert leveskockából készített csirkehús levesalapban a sütés előtt puhára főzni. Így egészen biztosan a csontok mellett is átfő a hús, ráadásul omlósabb lesz, mint csupán megsütve.

További csirkecombrecepteket találsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version