A francia favorit: így készül a tökéletes quiche

nlc | 2016. Április 12.
Reggelire, ebédre és vacsorára is ehetjük, lehet tenyérnyi vagy akár nagy tányérnyi méretű is, lehet édes vagy sós, vega vagy húsos, hideg vagy meleg, de egy biztos: a quiche mindenhogy jó. Egyszer kell rákapni az ízére, és onnantól már csak a fantáziánk és a kamra tartalma szab határt az állandó quiche-sütésnek.

Thomas Keller világhírű séf így ír a quiche-ről: “Egy nagyszerű quiche már-már érzéki élményt nyújt. Igazi luxus, melyhez a leghétköznapibb hozzávalók szükségeltetnek. A quiche-nek gazdag, réteges tésztalapja van, és a sodója legalább 5 cm vastag. Felszeletelés után a szeletek széleinek egyenesnek kell lenniük, miközben a sodó felülete egyenletes, és úgy csillog, mintha folyékony lenne. Amikor forrón megérkezik az asztalunkra, remegnie kell, mintha éppen szét akarna esni, még egyben van, de már sejthető, mi történik, ha a szánkba veszünk egy falatot. A szájpadlásunkon fog szétesni és pazar módon elolvadni.”

Hogy mi a titka a tökéletes quiche-nek? Thomas Keller szerint az alábbiak:

 

Még több quiche az NLCafén:

Exit mobile version