Bolti helyett házi – Sport, Bounty és négercsók

nlc | 2016. Április 17.
Miért vennénk meg a boltban, ha mi magunk is elkészíthetjük őket?

Házi Bounty

Hozzávalók:

  • 85 g cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 50 g vaj
  • 220 g tejcsokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • 300 g kókuszreszelék
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a masszát jól összedolgoztuk, egy sütőpapírral kibélelt tálcán szétterítjük, majd 2-3 órára mehet a hűtőbe. Fontos, hogy jól kihűtsük, különben nem tudjuk majd formázni.

Ha megformáztuk a csokikat, gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, majd ameddig meleg, gyorsan mártsuk bele a meztelen Bountykat. Előre szólunk, hogy könnyebb lesz étcsokival dolgozni, mi tuti, hogy legközelebb így csináljuk. Ha megvagyunk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tipp: Ha kis golyókat formázunk, akkor könnyebb lesz bevonnunk őket. 

 

Házi sportszelet

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg porcukor
  • 50 dkg darált keksz
  • ízlés szerint rum
Kategóriadesszert
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük az olvasztott vajat vagy margarint, majd mehet bele a cukor, a rumaroma és a langyos tej. Eddig azért nem túl bonyolult. A lényeg, hogy az egészet jól összedolgozzuk. A masszát ezután tálcára terítjük, majd elegyengetjük úgy, hogy nagyjából 1 centi vastag legyen. Fontos, hogy a tetejét elsimítsuk, a csoki akkor mutat szépen rajta. A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd ráöntjük a masszára, és egy késsel elsimítjuk. A sütit 1-2 óra hosszára hűtőbe tesszük, majd feldaraboljuk. Hűtőben gond nélkül eláll 1 hétig. 

 

Négercsók

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • 15-20 dkg étcsokoládé
  • 6 ek. víz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 csomag (kis tasak) zselatin
  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 1 csomag ostyalap
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral együtt felforraljuk, amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a vízzel elkevert, felmelegített zselatint, majd betesszük a hűtőbe és megvárjuk, ameddig teljesen kihűl. Ha megvagyunk, beleöntünk 2 zacskó tejszínhabport, majd addig verjük, ameddig nem lesz tojásfehérjehab keménységű. Kicsit várunk, hogy a zselatin megfogja a krémet. Addig az ostyalapot pogácsaszaggatóval kivágjuk. A krémet habzsákba töltjük, rányomjuk az ostyára, majd ha egy kicsit szikkadt, olvasztott csokoládéba mártjuk és tálalásig hűtőben tároljuk. 

Exit mobile version