Az első magyar, laktózmentes mozzarella a Szarvasi Mozzarellától

Szarvasi Mozzarella | 2016. Május 06.
Az idén 25 éves, a friss, olasz típusú sajtok területén piacvezető vállalatunk májustól, laktózmentes mozzarellát hoz forgalomba.
 A Szarvasi Mozzarella Laktózmentes 100 g és a Szarvasi Mozzarella Laktózmentes Mini 100 g bevezetésével a speciális étrendet igénylő vásárlók kiszolgálása a cél.
Az első magyar, laktózmentes mozzarella a Szarvasi Mozzarellától

A laktózérzékenység oka a tejcukor (laktóz) lebontásához szükséges laktáz enzim nagyon alacsony szintje vagy teljes hiánya a szervezetben. Hazánkban a felnőtt lakosság közel harmadánál jelentkeznek gyomor-bélrendszeri tünetek minimális, illetve kis mennyiségű tejtermék fogyasztása esetén. A laktózintoleranciával élőknek megoldást nyújt – a legjobb természetes kalciumforrást – a tejet és tejtermékeket tartalmazó laktózszegény étrend. Ennek betartását az egyre szélesebb választékban kapható laktózmentes tej és tejtermékek segítik, ehhez most a társaságunk az új, laktózmentes mozzarelláival csatlakozik.

Cégünk olyan mozzarellát fejlesztett, amelyet a hiányzó enzim hozzáadásával laktózmentessé tett, így a termék laktóztartalma az előírásnak megfelelően kevesebb, mint 0,1 g /100 g. Fogyasztásával a tejcukorérzékenyek is teljes biztonságban élvezhetik az igazi mozzarellaízt.

TUDTA-E, HOGY

 

A laktózérzékenységgel kapcsolatos információhoz és adatokhoz

a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének laktózintolerancia témájú hírlevele nyújtott segítséget:

http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/03/taplalkozasi_akademia_2015_04_laktozintolerancia_150428.pdf

Exit mobile version