A hétvége sztárja: epres-túrós palacsinta

nlc | 2016. Május 14.
Fogj egy palacsintát, töltsd meg kedvenc túrós töltelékeddel, adj hozzá pár szem epret, és locsold meg olvasztott csokival: kész is a hétvége sztárja! Csak jusson belőle másnak is!

 

Hozzávalók kb. 10-12 db palacsintához:

A sütéshez:

A túrós-epres töltelékhez:

A tetejére:

1. A tojást felverjük a tejjel, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, és a végén az ásványvizet. Ha kész a massza, egy órát pihentetjük.
2. Pihenés után minden palacsinta előtt felforrósítunk két-három csepp olajat a serpenyőben, egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe öntünk, és addig mozgatjuk a serpenyőt, míg szépen egyenletesen eloszlik a massza. Ha barna a széle és már elmozdul a palacsinta a serpenyőben, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
3. A töltelékhez a túrót kikeverjük a tejszínnel, porcukorral és a citrom reszelt héjával. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük, az étcsokit megolvasztjuk.
4. A palacsintákra túrós tölteléket kanalazunk, (megszórjuk zabkeksz morzsával), kirakjuk eperszeletekkel, feltekerjük/összehajtjuk és meglocsoljuk olvasztott étcsokival.

További palacsintareceptek az NLCafén

Exit mobile version