7 ízesített jégkocka, amivel a víz üdítővé válik

Kun Gabi | 2016. Június 26.
A nagy melegben a jégkocka az innivalóba szinte alapkellék, ám nemcsak lehűti, hanem fel is vizezi az italt, aminek már nem annyira örülünk. Erre a kardinális problémára jelentenek bravúros megoldást a házilag készített, ízesített jégkockák.

1. Kávés jégkocka a jeges kávéba

7 ízesített jégkocka, amivel nem vizezed fel az innivalódat

Hozzávalók:

Keverj össze minden hozzávalót egy lábosban és egészen addig melegítsd kevergetés mellett, amíg a kakaópor és a cukor el nem olvad. Ezután hagyd hűlni 10 percig. Keverd fel, majd öntsd a jégkockaformákba, indulhat a fagyasztás.

2. Vörösáfonyás-narancsos jégkockák

Hozzávalók:

Tedd fel főni a hozzávalókat egy lábosban, és kevergetés mellett forrald kb. 3 percig, míg az áfonya megpuhul. Miután kicsit kihűlt, mixerrel pépesítsd, és oszlasd el a jégkockatartóban, majd mehet a fagyasztóba.

3. Sárgadinnyés-mentás jégkockák

Hozzávalók:

Készíts ½ bögre vízből, 1 bögre mentalevélből és ½ bögre cukorból szirupot úgy, hogy egy lábosban hevíted közepes lángon, forrásig. Amikor felforrt, vedd le a lángot kicsire, és kevergesd a szirupot még 5 percig. Ezután húzd félre, tedd rá a fedőt, és hagyd állni 10 percig, majd halászd ki belőle a mentaleveleket. Add hozzá a lime levét, a sárgadinnyedarabokat, és turmixold össze az egészet. A megmaradt ½ bögre mentalevelet add hozzá a keverékhez, és oszlasd el az egészet a jégkockatartóban. Legalább 6 órát hagyd a fagyasztóban, de még jobb, ha egész éjjel ott pihenhet.

4. Gránátalma-áfonya jégkockák

Hozzávalók:

Végtelenül egyszerű, amitől a sima víz üdítővé változik: rakj a jégkockatartóba áfonyát, és mindegyik kis kockát töltsd fel gránátalmalével. Ebben az esetben a fantázia szabadon szárnyalhat, az áfonya lehet málna és a gránátalmalé akár eperlé is.

5. Görögdinnye jegesen

Amikor csak ízes vizet szeretnél inni, mert úgy jobban csúszik, de nem akarsz pepecselni, akkor pont a jeges görögdinnye kell neked. Még csak jégkockatartó sem kell hozzá, csak egy kis darabokra vágott, kimagozott dinnye, amit bezacskózva a fagyasztóba raksz. Másnap már készen is áll a dinnyés jég, hogy hűtse a vizet literszámra.

6. Zöldturmix jégkockák

A reggeli zöldturmix sokkal finomabb, ha jegesen ihatod, de mégsem kell ehhez a sima jéggel felvizezned. Vágj össze egy nagy csokornyi zöldet – spenót, sóska, kellevél, kínai kel, saláta, petrezselyem zöldje, zeller zöldje, reteklevél, céklalevél, ehető gyomnövények, mángold stb. –, adj hozzá 1 bögre vizet, turmixold össze, majd a jégkockatartóban fagyaszd le a keveréket. Reggel már csak egy maréknyi zöld jégkockát kell tenned a gyümölcsökhöz, hogy pillanatok alatt elkészítsd a hideg és frissítő zöldturmixot.

7. Nektarin-bazsalikom jégkocka

Hozzávalók:

Turmixold össze a hozzávalókat, és fagyaszd le a jégkockatartóban. Azt mondják, hogy ez a jégkocka tökéletes hűsítője a mindenféle koktéloknak. Én kipróbálom.

Exit mobile version