Ezt ki kell próbálnod: fasírtba töltött lágytojás

nlc | 2016. Július 07.
Hallottál már a skót tojásról? Ha nem, most itt az alkalom, hogy megismerkedj vele!

Rántotta, tükörtojás, buggyantott tojás – azt hiszed, a tojás minden elkészítési formája a zsebedben van? Na és mi a helyzet a skót tojással? Ez az ínyencség nem más, mint fasírtba töltött lágy tojás. Most megtudhatod, hogyan készül.

 Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés:

  1.  Főzz meg 4 tojást: 5 perc forralás után tedd őket hideg vízbe.
  2. Egy serpenyőben kis olajon pirítsd meg a római köményt, a görögszénát és a hagymát. Keverd hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd a koriander, a sót és a csilit is.
  3. Egy nagy tálban keverd össze ezt a hagymás mixet a hússal, a zsemlemorzsával, majd üss rá egy tojást. Keverd el jól.
  4. A kezeddel formázz belőle 4 hengert, majd terítsd ki egy folpackra. 
  5. A húsos massza közepén helyezz el egy tojást, majd csomagold össze!
  6. Az így kapott gömböt 170 fokos olajban süsd ki. Jó étvágyat!

Forrás: Proper Tasty

Exit mobile version