Mit főzzek ma vacsira? Málnakrémlevest!

nlc | 2016. Július 21.
Határozottan melegünk van, olyannyira, hogy semmi másra nem vágyunk, csak hűsítő folyadékokra. Enni is alig bírunk a kánikulában, úgyhogy estére is inkább hideg levessel készülünk, némi extrával.

Hideg málnakrémleves minitúrógombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

A gombóchoz:

Elkészítése:

A gombóchoz a túrót a búzadarával, egy csipet sóval és a tojással alaposan összedolgozzuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Közben a málnát a tejszínnel és a mézzel összeturmixoljuk, hűtőbe tesszük tálalásig. (Ha hígabbra szeretnénk, akkor jéggel vagy vízzel, esetleg gyümölcslével tovább hígíthatjuk.) A túrós masszából minigombócokat formálunk, és a cukorral együtt felforralt vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. A hideg levesbe szedjük, finomra vágott mentát szórunk rá, és tálaljuk.

Exit mobile version