Ez a csirkés-parmezános fokhagymás kenyér felrobbantja az ízlelőbimbóidat

nlc | 2016. Július 28.
Ezt a szuper töltött kenyeret magaddal viheted a munkahelyedre, vagy egy hosszabb utazásra is – biztosan nem maradsz éhes utána!

 Nem tudod mivel dobhatnád fel a szendvicseket? Akkor most figyelj, mert beavatunk egy igazán ínycsiklandó töltött kenyér receptjébe, amiben a csirke, a parmezán és a fokhagyma izgalmas találkozása adja a tökéletes ízharmóniát. Vidd magaddal ebédre a munkahelyedre, vagy csomagold el a családi utazásra útravalónak. Íme:

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

A fokhagymás vajhoz:

Elkészítés:

  1. Egy centis darabokat vágj a csirkemellből.
  2. A lisztet, a zsemlemorzsát és a tojássárgáját tedd három külön tálba. Panírozd be a csirkét: először mártsd lisztbe, tojásba majd végül a zsemlemorzsába.
  3. Süsd ki olajban a csirkefalatokat.
  4. A bagettet vágd fel 3-4 darabra. Egy késsel vájd ki a belsejét.
  5. Két mozzarellaszeletbe csavarj bele egy csirkefalatot. Ezt dugd bele a bagett belsejébe.
  6. Készíts kis szeleteket a töltött bagettből, majd alufóliával bélelt tepsire helyezd őket.
  7. Keverd össze a vajat, a petrezselymet, a fokhagymát és a parmezánt. Ezzel kend meg a bagett tetejét.
  8. Tekerd rá az alufóliát, majd 175 fokos sütőben süsd 20 percig.
  9. Fogyassz hozzá paradicsom- vagy marinara szószt.

Forrás: Tasty

Exit mobile version