Jobb, mint a ropi és a chips: zöldfűszeres grissini házilag

Szűcs Réka / Ízből tíz | 2016. Július 30.
A nyári limonádé/sör/rozéfröccs mellé is mindig jól jön egy kis sós rágcsa, de a ropi és a chips helyett érdemes azt is házilag készíteni. Nem túl bonyolult, de nagyon-nagyon finom. Süssetek grissinit, a vendégeitek hálásak lesznek érte!

 A bolti ropi és chips helyett készíts inkább házi sós nasit! Érdemes kipróbálni a házi gyümölcs- és zöldségchipseket is, de nagy sikere lesz mai receptünknek, a zöldfűszeres grissininek is, ami egy kiváló ropihelyettesítő.

Hozzávalók:

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt néhány perc alatt felfuttatjuk
  2. A lisztet a sóval és az aprított zöldfűszerekkel elkeverjük.
  3. A lisztes keverékhez adjuk a felfuttatott élesztőt (vízzel együtt), az olívaolajat és a joghurtot.
  4. Egynemű tésztává gyúrjuk.
  5. A tésztát félbe- vagy négy részbe vágjuk (így könnyebb vele dolgozni), majd lisztezett nyújtódeszkán 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Nagyon vékonyan megkenjük vízzel, és meghintjük durva szemű tengeri sóval. A téglalapból 1 cm-es csíkokat vágunk, megtekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  6. 170 °C-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 Még több ropi, chips és alternatíváik:

Exit mobile version