Mit főzzek ma vacsira? Piláfot!

nlc | 2016. Augusztus 19.
A piláf a tökéletes példája annak, hogy hogyan lehet az otthoni maradékokból finom vacsorát összedobni. Török étel, hasonlít a rizses húshoz, csak épp jóval gazdagabb.

Rizses piláf

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy nagyobb teflonserpenyőben olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a csirkehúst, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a rizst, a répát, a zúzott fokhagymát, felöntjük a húslevessel, hozzászórjuk a majoránnát. Alacsonyabb lángon 15 percig főzzük, míg a rizsszemek megduzzadnak. Hozzátesszük a gombát, és ellenőrizzük, megpuhult-e a rizs, majd még néhány percig hagyjuk főni. Levesszük a tűzről, és fedő alatt még hagyjuk néhány percig párolódni.

Apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Exit mobile version