Gyors vacsora: paradicsomos-bazsalikomos tészta

nlc | 2016. Augusztus 21.
A tészta mindig megoldás, ha gyors vacsorára van szükségünk. Ma estére egy igazi olaszos klasszikust hozunk, isteni friss paradicsommal és bazsalikommal tálaljuk kedvenc tésztánkat.

 

 

 

Paradicsomos-mascarponés fusilli bazsalikommal

Hozzávalók:

  • 2 gerezd (reszelt) fokhagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 40 dkg-os hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 20 dkg mascarpone
  • 1,5 dl passzírozott paradicsom
  • 30 dkg csirkemell
  • 1 csokor aprított bazsalikom
  • kevés olívaolaj
  • só, bors
  • 50 dkg fusili tészta
Kategóriafőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben néhány perc alatt megsütjük. A serpenyőből kivéve tányérra tesszük, kisebb darabokra vágjuk.

A koktélparadicsomokat egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és 220°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

Közben egy serpenyőben a reszelt fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk. Hozzákeverjük a hámozott, darabolt paradicsomot, valamint a passzírozott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk. Néhány percig főzzük, végül belekeverjük a mascarponét.

A szósz elkészítése közben a tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük.

 

A paradicsomos-mascarponés szószhoz a tészta főzőlevéből adunk 2-3 evőkanállal, majd a kifőtt tésztát, a csirkemellet és az aprított bazsalikomot is hozzáadjuk. Az egészet jól elkeverjük. 

A sütőből kivett koktélparadicsomokat tálaláskor halmozzuk a tésztára.

 

 A receptet Szűcs Réka, az Ízből tíz bloggere készítette.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version