Egy édes, egy sós: két finom őszi leves a hétvégére

nlc | 2016. Szeptember 10.
Leveses a család, de már unjátok a húslevest, és a hideg gyümölcslevesek helyett is ennétek már valami mást? Akkor próbáljatok ki valami újdonságot! Hoztunk egy sós és egy édes őszi levest is.

 

Sült fokhagyma krémleves

Mikor már négyből hárman napok óta köhögtünk, úgy döntöttem, hogy bevetem a nehéztüzérséget, az antibiotikumot. Természetesen, nem a patikában kaphatóra gondoltam.

Fokhagymás leves receptje már van a blogon, most azonban úgy éreztem, valami brutálisabbra van szükségünk. Ezért öt fej fokhagymánál alább nem adtam. Szerintem a város vámpírtalanítását (yes, van ilyen szó) is megoldottam egy időre.

A leves receptje a Tétova ínyenc blogon olvasható.

 

Sültszilva-krémleves

Süss levest! Nem vagyok egy nagy levesező, én tulajdonképpen simán ellennék/elvagyok leves nélkül. Éppen ezért eddig még csak gyümölcsleveseket készítettem, mert azok azért jó hidegen simán lecsúsznak  Volt a blogon már banános körteleves, alma-kivileves pirított dióval, citromleves habgaluskával és hideg kivileves is, épp ideje volt elkészíteni most szilvával is. Ennek most az adja a különlegességét, hogy a szilvát előtte meg kell sütni, ami ugyan hosszabbítja a munkafolyamatot, de higgyétek el, megéri, mert nagyon finom, kicsit karamellizált zamatot ad a levesnek.

A recept a Konyhalál blogon olvasható.

 

Még több leves az NLCafén:

Exit mobile version