2 kihagyhatatlan brownie

nlc | 2016. Szeptember 24.
Ha másra sem vágytál egész héten, csak valami finom édességre, akkor dobj gyorsan össze egy brownie-t! Ez az a csokis süti, amiből soha nem marad egy morzsa sem. Két szuper receptet is hoztunk, egy klasszikus verziót Jamie Olivertől, és egy márványos brownie-t, ami garantáltan a család kedvence lesz!

 

Hozzávalók:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 24 cm-es szögletes sütőtálat. Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd hozzáadjuk az aszalt meggyet és a diót, és elkeverjük. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaóport vegyítjük el, és az egészet a csokis masszához öntjük. Alaposan összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, és összekeverjük. Az előkészített sütőtálba öntjük, és 25 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. (Nem kell tűpróbát végezni, a jó brownie belül kicsit krémes!)

 Forrás: Jamie Oliver honlapja

Márványos brownie

 

Hozzávalók:

A tetejére:

Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (kb. 22 x 22 cm-est), és az aljára fektessünk sütőpapírt. 
Tegyük az étcsokoládét és a margarint egy hőálló tálba, és gőz fölött olvasszuk fel. Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a kakaóport és a már langyosra hűlt megolvasztott vajas csokoládét. Állítsuk össze egynemű masszává, szitáljuk bele a sütőporral elkavart lisztet. Adjuk hozzá a lereszelt céklát, és forgassuk össze, majd öntsük a keveréket a tepsibe.
Kanalazzuk a tetejére a krémsajtot, késsel csíkozzuk, márványosítsuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon süssük, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra.

 

 

 

Még több brownie-recept az NLCafén:

Exit mobile version