Ezeket az ételeket soha ne melegítsd újra!

nlc | 2016. Szeptember 25.
Sokan melegítünk újra olyan ételeket, amiket nem lenne szabad. Nemcsak egyszerű rosszullétet, de komoly betegséget is okozhat az újabb hőkezelés, legyen szó akár mikrózásról, újrafőzésről vagy újrasütésről .

1. Csirke

A magas fehérjetartalmú húsok, mint például a csirke több emésztési problémát is okozhat, ha egy-két nap után újramelegítjük.

A legjobb módja a megmaradt hús elfogyasztásának, ha hideg salátába vagy szendvicsbe tesszük.

2. Spenót

A spenót, mint számos leveles zöldség, gazdag vasban, és tele van nitrátokkal. Ha újramelegítjük, ezek a nitrátok nitritekké változhatnak, illetve egyéb rákkeltő anyagokká.

3. Tojás

Ez a fehérjében gazdag reggeli ételt sem szabad újramelegíteni. Hiszen ennek hatására mérgező anyagok szabadulhatnak fel, s ez könnyen komoly bántalmakat okozhat az emésztőrendszerben.

4. Gomba

Fehérje-összetétele miatt ajánlatos lenne még aznap elfogyasztani, amikor készült.

Mielőtt gombát főzöl, gondold át, hogy el tudod-e fogyasztani aznap, ha nem, jobb, ha inkább kisebb mennyiségben készíted el.

5. Rizs

Az amerikai Food Standards Agency szerint, aki szobahőmérsékleten tárolt rizst fogyaszt, könnyen kaphat ételmérgezést, mert a rizsben található baktériumok továbbra is jelen vannak még akár az újramelegítés után is.

6. Fehérrépa

A fehérrépa gyakori összetevője a levesnek, pedig nagy mennyiségben található benne nitrát, ami könnyen mérgezést okozhat az újramelegítés után.

7. Olaj

Az olyan olajoknak, mint a szőlőmag, dió, avokádó, mogyoró és lenmag olaja, nagyon alacsony az égéspontja, nem ajánlatos melegíteni őket, mert könnyen avasodnak.

Ezért ne használjuk őket, sütésre vagy főzésre, inkább csak ízesítőnek hideg salátákhoz.

8. Cékla

A cékla hasonlóan gazdag nitrátokban, mint a spenót.

Újramelegítése sok bajt okozhat, ezért a legjobb, ha a maradék céklát hidegen esszük.

9. Saláta

A zöld leveles zöldségekről általában elmondhatjuk, hogy az a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk őket.

Főzzük persze, ha mindenképpen azt szeretnénk, de soha ne melegítsük újra, mert olyan nagy mennyiségű nitrátot tartalmaznak, hogy komoly bajt okozhatnak.

10. Burgonya

A burgonya igen tápláló étel, de elveszíti tápértékét, ha hosszú ideig hagyjuk állni szobahőmérsékleten.

A krumpli olyan komoly betegségeket okozhat, mint például a az ételmérgezés.

Forrás: msn.com

Exit mobile version