Hétvégi menü halrajongóknak

nlc | 2016. Szeptember 30.
Tonhalkrém és lazac a két főszereplő e heti hétvégi menünkben, melyet azok is bátran kipróbálhatnak, akik egyébként ritkán esznek halas ételeket. Friss, üde, mediterrán ízekkel kombináltuk őket, és a menüt egy isteni finom körtés lepénnyel zártuk.

 Szárított paradicsomos tonhalkrémes crostini

Hétvégi menü halrajongóknak

Hozzávalók:

A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, és villával szétnyomkodjuk. A puha vajat és a krémsajtot hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, majd a szárított paradicsom felét felaprítjuk, és azt is hozzákeverjük. A bagetteket felszeleteljük, és kevés olívaolajjal meglocsolt serpenyőben megpirítjuk. Megkenjük a kis bagettszeleteket a tonhalkrémmel és a maradék szárított paradicsomot feldarabolva a tetejükre tesszük.

 

 Zöldfűszeres lazac koktélparadicsommal

Hozzávalók:

Összekeverjük a szárított fűszereket a zsemlemorzsával, és előkészítjük a lazacot. Sózzuk, borsozzuk a kisebb darabokra vágott lazacot, és megszórjuk a fűszeres zsemlemorzsával. Olívaolajjal meglocsolt tűzálló tálba helyezzük, és 220 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Közben a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és serpenyőben kevés olívaolajon közepes lángon megsütjük. A kész lazacot a sült koktélparadicsomokkal és friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Körtés lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

A tésztához a vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a vizet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha kész, gombócot formázunk belőle, és hűtőbe tesszük 30 percre. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, vagy két sütőtálat. A körtéket meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és az előkészített sütőpapíros tepsibe simítjuk. Megszórjuk búzadarával (azért, hogy ha a gyümölcs levet ereszt, ne áztassa el a tésztát), majd sűrűn kirakjuk a körteszeletekkel, úgy, hogy a széleken peremet hagyunk, amit aztán ráhajtunk a körtére. Ízlés szerint megszórhatjuk a körtét fahéjas cukorral. A tésztát lekenjük egy tojással, majd sütőbe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. 

Még több hétvégi menü az NLCafén:

Exit mobile version