A kihagyhatatlan sütőtökkrémleves receptje

nlc | 2016. Október 10.
Hétköznapok könnyű vacsorája, hétvégi ebédek elegáns kezdőfogása lehet ez a lágyan krémes sütőtökleves. Elkészítése csöppet sem bonyolult, már önmagában emiatt is érdemes legalább egyszer kipróbálni. Hogy villámgyorsan kedvenc lesz, abban csöppet sem kételkedünk.

Ez a recept nem csupán sütőtökkrémleves – ezzel a recepttel talán a legfinomabb, amit eddig készítettél. Lágyan krémes, bársonyosan finom. A sütőtök, a tejszín és a pirított bacon kihagyhatatlan párosítása. Egyszerűen mennyei, amit mindenképpen ki kell próbálni.

A mennyei sütőtökkrémleves hozzávalói

A tálaláshoz

Így készítsd el a sütőtökkrémlevest

Főzőedénybe töltsd a recept szerinti csirkelevest, add hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát és a szintén felaprított sütőtököt. Lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a borsot, az ízlés szerinti mennyiségű sót. Fedő alatt 15-20 perc alatt főzd puhára a sütőtököt.

Merd ki a levesből a sütőtökkockákat, kevés lével és a tejszínnel felöntve turmixold pépesre. Öntsd vissza a levesbe, forrald fel ismét, és főzd még 5-10 percig.

A különlegesen finom sütőtökkrémlevest forrón szedd tálkákba, adj mindegyikhez 1 evőkanál tejfölt, szórd meg reszelt sajttal és az apró kockákra vágott baconszalonnával.

Próbálj ki más sütőtökkrémleves-receptet az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version