Íme a tökéletes almás pite receptje

nlc | 2016. Október 16.
Készítsd el a hagyományos és mennyei ízű almás pite receptjét. Kövesd a leírást lépésről-lépésre és egészen biztosan nem rontod el a tökéletes magyar süteményt. Hogy pillanatok alatt a család kedvence lesz, abban pillanatig sem kételkedünk.

Gondoltad volna, hogy a magyar almás pite világhírű? Pedig így van, sok helyütt megpróbálkoznak vele, de igazán jól természetesen a hagyományos receptet mi magunk, magyarok készítjük. Almás pite ugyanakkor számtalan módon készül a világban. Mégis a legfinomabb receptet csak mi ismerhetjük. Kövesd a leírást, és süsd meg a legfinomabb tradicionális süteményt.

Hozzávalók a hagyományos almás pitéhez

Így készül a tökéletes almás pite

Melegítsd elő a sütőt 185 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy szögletes tepsit.

Az almát hámozd meg, nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a citromlével, hagyd kicsöpögni a levét, majd keverd hozzá a fahéjat.

Mérd ki a lisztet, keverd bele a sót, a sütőport és a porcukrot. Add hozzá a puha vajat, a tejfölt, a tojássárgákat és a vaníliaaromát is. Alaposan gyúrd össze a békebeli almás pite tésztáját, majd készíts belőle két azonos méretű cipót.

A tészta egyik felét egyenletesen simítsd az előkészített tepsibe. Szórd meg a morzsa felével, és terítsd el rajta a fahéjas almát. Fedd be a klasszikus almás pitét a tészta másik felével. Villával kissé szurkáld meg, a kissé felvert tojásfehérjével alaposan kenegesd át.

Told a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 35-40 percig, vagy amíg szépen megpirul. Az elkészült süteményt, hagyd a tepsiben kihűlni, majd kockákra vágva, fahéjas porcukorral meghintve kínáld.

Olvass még almáspite-recepteket az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version