Próbáld ki te is a grillezett padlizsánburgert!

nlc | 2016. Október 21.
Ha szeretnél enni egy jó szaftos hamburgert, de a szénhidrátban dús buci nélkül, tudunk egy megoldást!

Hiába is tagadnánk, a hamburger sokunk kedvence, mégis szinte lehetetlen lelkiismeret-furdalás nélkül enni a szemét gyorskaják királyának számító zsíros szendvicset.

Szerencsére az egészségtudatos világ életre hívott egy csomó meghekkelt verziót: a vegetáriánusok kicserélhetik a húst, a fogyókúrázók választhatnak sovány csirkét és teljes kiőrlésű zsemlét. Most azoknak kedvezünk, akiknek a szénhidrát a legnagyobb ellensége, ugyanis egy olyan változatot mutatunk be, ahol a bucik helyére grillezett padlizsán került!

Hozzávalók:

A “bucihoz”:

És a többi: 

Elkészítés:

1. Locsoljuk meg a padlizsánszeleteket olívaolajjal és ízesítsük sóval és borssal. Grillen (vagy a tűzhelyen) süssük meg őket, hogy aranybarnák legyenek, mindkét oldalon nagyjából 5-10 perc alatt.

2. Ha kisütöttük a húst és megpároltuk a gombát, jöhet a burgerek összeállítása! De itt már igazán nincsenek szabályok, tegyünk bele azt, amit szeretnénk, olyan sorrendben, ahogy gondoljuk!

HipFoodieMom

Exit mobile version