A cipóba töltött pizzát neked is ki kell próbálnod

nlc | 2016. Október 24.
Ha leegyszerűsítenéd a pizzasütési folyamatot, próbáld ki, hogy cipóba töltöd a pizza hozzávalóit! Az eredménytől odaleszel.

Szereted a cipóba töltött leveseket és a pizzát sem veted meg? Akkor tetszeni fog ez az ötlet, azaz a cipóba töltött pizza. Az újdonságra nyitott pizzarajongók már tudják, hogy pizzát nem csak a hagyományos formában készíthetünk, láttunk már pizzamuffinokat, sőt tölcséres pizzát is – most itt az ideje, hogy kipróbáljuk a pizzacipót. Az elkészítése ráadásul sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos pizzáé. Ha felkeltettük az érdeklődésed, jöjjön a recept!

Cipóba töltött pizza

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1.  Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vágd le a cipó tetejét és vájd ki a belsejét.
  2. Kend meg a szósz felével, szórd rá a mozzarella felét és a pepperónit.
  3. Folytasd a hagymával, a bazsalikommal, a kolbásszal, a paprikával. Ezután öntsd rá a szósz másik felét, a pakold rá a maradék mozzarellát is, végül pedig szórd rá a reszelt sajt felét. 
  4. Zárd le a cipó tetejével. Csomagold az egészet alufóliába, majd egy nehéz, lapos tárggyal (például vágódeszka) 30 percig tartsd lenyomva. 
  5. Távolítsd el róla a fóliát, szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot és ha maradt, pepperonit is. 30 percig süsd.
  6. Hagyd hűlni 10 percet, majd szeleteld fel. Jó étvágyat!

 

 

Forrás: Tasty

Exit mobile version