5 szuper tipp, hogy minél tovább frissek maradjanak a zöldségek

nlc | 2016. November 02.
Ha kevesebb zöldség végzi a kukában, azzal nemcsak spórolni fogsz, de még a lelkiismereted is tisztább lesz!

Te is utálsz zöldséget kidobni? Persze, ha megromlott, nincs más út. Kivéve, ha megelőzzük a bajt! Pár okos és ötletes tippel tovább maradnak frissek a zöldségek, így a pénztárcád sem ürül ki olyan hamar, sőt a rossz érzésnek is búcsút mondhatsz, amit az étel kukába hajítása okoz.

1. A banán tövét tekerd be folpakkal, így lassabban érik túl.

2. Az eper tovább eláll, ha ecetes vízbe áztatod, lecsöpögteted, majd úgy teszed hűtőbe.

3. Szuper trükk a friss salátalevelekhez: a megmosott salátát tedd egy tálba, takard le egy papítörlővel, majd csomagold nejlonszatyorba és így tedd a hűtőbe!

4. A maradék brokkolit és zellert csavard alufóliába, így tovább marad ehető!

5. A fűszernövényeket tedd vízbe, majd takard le légmentes zacskóval, így tovább ízesíthetsz velük.

Forrás: Goodful

Exit mobile version