Habkönnyű karfiolszuflé

nlc | 2016. November 03.
A szufflé ezúttal nem csokiból, hanem sós változatban, karfiolból készül – viszont nyugodtan higgyük el, hogy így is isteni finom!

Karfiolból is készülhetnek mesteri, kifinomult fogások, épp ilyen lehet például ez a karfiolszuflé, amivel simán elkápráztathatunk bármilyen vacsoravendéget.

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

2. Kenjük ki vajjal a szufléformákat és szórjuk be parmezánnal, majd ütögessük ki a felesleget a formából! Egy nagyobb tálban keverjük össze a karfiolrózsákat sóval, borssal és petrezselyemmel!

3. Egy serpenyőben forraljunk vajat, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük el!  Fokozatosan adagoljuk a tejet, és ügyeljünk rá, hogy a massza egyenletes és csomómentes maradjon! Forraljuk össze a szószt, majd vegyük le a lángot, és hagyjuk, hogy kissé összesűrűsödjön!

4. Ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a borsot, a sót és a tojássárgájákat! Öntsük rá a karfiolokra!

5. Egy magas falú edényben verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá! Óvatosan keverjük bele a másik keverékbe, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.

6. Óvatosan halmozzuk a karfiolos masszát a szuflés edénykékbe, vigyázva rá, hogy maradjon helye megnőni! 35-40 perc alatt süssük aranybarnára!

Epicurious

Exit mobile version