Így készül a tökéletes spagetti édesburgonyából!

nlc | 2016. November 07.
A gabonaféléket kerülőknek eleve szuper megoldás lehet az édesburgonyából készülő spagetti, de ezt a változatot amúgy is mindenki imádni fogja: spagettiszálak édesburgonyából, kesudióból készült mártással és krémes spenótlevelekkel!

Már a cukkinitészta is világmegváltó volt, de az édesburgonyából készülő tészta még annál is jobb! Ha eddig nem szereztünk be olyan készüléket, amivel spirálokra lehet vágni a zöldségeket, most már tényleg itt az idő! Édesburgonya és sűrű kesudiós szósz… a mennyekbe repít!  

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Áztassuk a kesudiót vízbe és hagyjuk puhulni nagyjából 2 órán keresztül.

2. Csöpögtessük le, és alaposan szárítsuk meg a magokat! Egy robotgépben 3/4 csésze vízzel, a fokhagymával és fél teáskanál sóval pürésítsük, míg sűrű pasztát nem kapunk belőle.

3. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele az édesburgonyaszálakat és 6-7 perc alatt enyhén pirítsuk meg. Vegyük le a hőt, és tegyük a serpenyőbe a spenótokat, hogy megfonnyadjanak.

4. Adjuk a bazsalikom felét és a krémet a tésztához – ha túlságosan sűrűnek érezzük, adjunk vizet a keverékhez! 

5. A kész “tésztát” szórjuk meg a friss bazsalikom másik felével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint,  és tálaláskor öntsük nyakon egy kevés olívaolajjal!

PinchOfYum

Exit mobile version