Várd a vendégeket isteni, sajtos-pesztós csavarttal!

nlc | 2016. November 11.
Gyorsan és egyszerűen kell valami finom vendégváró falatot produkálnod? Mi már tudjuk, hogy oldod meg a kihívást: sajtos-pesztós csavart rudakkal!

Egy jó tanács a közelgő ünnepi időszakra: mindig legyen a hűtődbe készítve egy-két leveles tésztalap! Így ha véletlenül nem sikerült egy új próbálkozásod, vagy kifutottál az időből, még akkor is van esélyed, hogy finom falatokkal várd a vendégeket! A kulcsszó a kreativitás, ami a következő receptben pesztó és mozzarella formájában ölt testet.

Sajtos-pesztós csavart rudak

Hozzávalók:

6-12 főre

Elkészítés:

  1.  180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Terítsd ki az egyik tésztalapot, kend el rajta egyenletesen a pesztót, majd szórd rá a mozzarellát.
  3. Takard le a másik lappal. Egy éles késsel vágd fel csíkokra, majd a csíkok mindkét végét megragadva csavarj rajtuk egyet!
  4. A rudakat helyezd el egy sütőpapírral borított tepsin, kend meg a tetejüket tojássárgájával. Sózd, borsozd és szórd meg őket parmezán sajttal!
  5. 25 perc alatt süsd őket aranybarnára.

Forrás: Proper Tasty

Exit mobile version