Ez itt a világ legsajtosabb sajtos szufléja

nlc | 2016. November 14.
A szuflé nemcsak habkönnyű édesség lehet, hanem ilyen olvadós, nyúlós, sajtos álom is. Kötelező kipróbálni.

A sajátnál csak a még több sajt lehet jobb, ebbe a sós szufléba pedig parmezán és rokfort is kerül. Egyszerűen tökéletes!

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! 8 darab kisebb szufléformát vajazzunk ki, és szórjunk meg bőven parmezánnal!

2. Alacsony tűzön olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben! Fakanállal kevergetve adjuk hozzá a lisztet, és 2 percig főzzük!

3. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a meleg tejet és a fűszereket! Alacsony tűzön kevergessük, míg összeáll sűrű, egyenletes szósszá!

4. Vegyük le a tűzről, és amíg még meleg, adjuk hozzá a tojások sárgáját. Ezután jöhet a rokfort és a parmezán sajt is, majd tegyük át a keveréket egy nagyobb tálba!

5. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd fokozatosan adagolva adjuk a sajtos keverékhez!

6. A krémet töltsük a szufléformákba, vegyük 180 fokra a sütő fokozatát és 30-35 perc alatt süssük készre a szuflékat – ügyeljünk rá, hogy ne szurkáljuk-piszkáljuk őket!

HoldsworthandWalter

Exit mobile version