Isteni rágcsálnivaló, nem csak egészségmániásoknak: sajtos-fokhagymás réparudacskák

nlc | 2016. November 15.
Nem csak a diétázók lesznek oda ettől az isteni, parmezános-fokhagymás réparopitól – bárki aki megkóstolja, alig tudja majd abbahagyni!

Az egyik gyakori tipp, amit a fogyókúrázók kapnak, hogy ha rájuk tör a ropogtathatnék, egyenek egy kis nyers sárgarépát. De miért áltatnánk magunkat: azért ez nem ugyanaz, mintha sajtos rudakat vagy ropit rágcsálnánk! Mi lenne akkor, ha annyira felturbóznánk a répát, hogy még a kedvenc snackjeinket is lepipálná? A most következő parmezános-fokhagymás réparopikat abba se fogjuk tudni hagyni – csak éppen a bűntudat marad majd el!

 Parmezános-fokhagymás réparopik

Hozzávalók:

2 személyre

A mártogatóshoz:

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Hámozd meg a répákat és vágd le a végüket. Vágd vízszintesen félbe, függőlegesen pedig harmadold őket.
  3. Tedd a répaszeleteket egy tálba, és szórd rájuk az összes további hozzávalót. Forgasd össze alaposan.
  4. A ropikat szórd egy sütőpapírral borított tepsire és 15-20 percig süsd őket.
  5. A mártogatós hozzávalóit csak keverd össze.
  6. Ha megsültek, hagyd őket 5 percig hűlni, aztán már élvezheted is!

Forrás: Tasty

Exit mobile version