Illatos csoda az ünnepi asztalra: aszalt szilvás stollen

nlc | 2016. November 22.
Aki járt már olyan utcában télen, ahol egy pék éppen stollent, vagy más néven marcipánkenyeret sütött, az tudja, hogy az illata az maga a decemberi álom.
Aszalt szilvás stollen

Már az a sok finomság istenien illatos, amivel megtöltik ezt a süteményt, de sütés közben és utána az olvasztott vaj és a vaníliás porcukor illata többsaroknyira érezhető.

A marcipán töltelék talán az egyik legnépszerűbb, és ha azt még megspékeljük egy kis aszalt szilvával, akár december első napjaiban is ünnepi hangulatba kerülhetünk.

Reggelire egy pohár kakaóval, vagy vacsorára akár egy forralt borral is kitűnő!

Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók:

A tetejére:

Tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version