Te is megsütheted a sajttortát, amiért az egész Pinterest odavan

nlc | 2016. November 23.
Valamit nagyon jól csinálhat ez a sajttorta, hiszen több mint 146 ezren mentették el a Pinteresten. Most te is kipróbálhatod!

Ez az egyszerűnek látszó sajttorta nemcsak 146 ezer pint, hanem kiváló értékeléseket is kapott: nem egy olyan Pinterest felhasználó van, aki kipróbálta és egyenesen élete legfinomabb sajttortájának nevezte. Hogy mi lehet a titka? Talán az, hogy nincs titka: egy klasszikus sajttorta, tökéletesen és precízen készítve, amire nem sajnálták az időt. Ha kíváncsivá tettünk, most te is kipróbálhatod!

Tökéletes, klasszikus sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A töltelékhez:

A feltéthez:

Elkészítés:

  1.  A kekszmorzsához törd össze a kekszeket és keverd hozzá a sót, a cukrot, majd a vajat. Ha összeállt, oszlasd el egy kerek tortaforma aljában és 175 fokos sütőben 10 percig süsd.
  2. Robotgéppel 4 percen át keverd selymesre a krémsajtot, majd add hozzá a sót és a vaníliát. A tojásokat egyesével add hozzá, mindegyik tojás után 1 percen át keverd. 
  3. Add hozzá a tejfölt, és keverd teljesen simára. A végén jöhet hozzá a tejszín.
  4. A tortaforma szélét borítsd körben alufóliával. Tedd egy nagy tepsibe. A tortaformába öntsd a kekszes alapra a sajtkrémet, majd a tepsit öntsd fel forró vízzel, úgy, hogy a forma közepéig érjen. 160 fokon, másfél órán át süsd.
  5. A feltéttel nincs más dolgod, mint simára keverni a hozzávalókat. 
  6. Ha megsült a torta, hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni, és tedd hűtőbe minimum 4 órára.
  7. Ha letelt, kend meg a tetejét a feltét krémmel, és tálald önmagában vagy friss málnával, málnalekvárral!

Forrás: Pinterest

Exit mobile version