Tökéletes fahéjas csiga fél óra alatt

nlc | 2016. November 30.
A lehető leggyorsabban szeretnél valami szívmelengető házi süteményt élvezni? Akkor próbáld ki ezt a gyors fahéjas csigát!

Hirtelen megéheztél valami igazi hagyományos, házi süteményre? Ha van a fagyasztóban egy kis tésztád, mázlid van! Így ugyanis már fél óra alatt összedobhatsz egy hamisítatlan, isteni házi fahéjas csigát!

 Gyors fahéjas csiga

Hozzávalók:

A csigához:

A mázhoz:

Elkészítés:

  1. Kenj ki vékonyan vajjal egy tepsit, a sütőt melegítsd elő 175 fokra. Egy tálban keverd össze a fahéjat és a barna cukrot, tedd félre.
  2. A tésztából készíts egy nagy téglalapot és vékonyan kend meg olvasztott vajjal. Szórd rá egyenlően a fahéjas cukrot, majd erre is csöpögtess vajat. Óvatosan tekerd fel egy tekercsbe, majd vágd fel csigákra és így helyezd a tepsibe. 20-25 percig süsd.
  3. Amíg sül, keverd össze alaposan, robotgéppel a vajat és a krémsajtot, add hozzá a citromlevet és a vaníliát. Keverd hozzá a porcukrot is. Oszlasd el egyenlően a még meleg süteményen. 

Popsugar

Exit mobile version