Édes és időtakarékos juharszirupos-pekándiós keksz

nlc | 2016. December 02.
Isteni, édes sütemény, akár előre is elkészíthetjük a tésztáját, hogy majd karácsonyra frissen megsüthessük! Juharszirup és pekándió – tökéletes kombináció!

Semmi nem jobb a házi, frissen sült keksznél, és ha emellett a juharszirupos-pekándiós finomság mellett döntünk, elég csak egyszer pepecselni a tésztával – és akkor sem kell túl sokat. A fagyasztóból ugyanis bármikor előkaphatjuk, hogy friss, forró keksz készülhessen!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Robotgéppel keverjük össze a vajat, a cukrot és a juharszirupot, míg habos masszát kapunk!

2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, azt is alaposan keverjük el benne!

3. Végül öntsük a keverékhez a lisztet és a pekándiót is, és keverjük össze, míg homogén massza keletkezik.

4. Fólia segítségével görgessük hengerré a tészát és csomagoljuk be alaposan – így menjen a mélyhűtőbe legalább 2 órára, de még jobb, ha egy teljes éjszakát ott tölt. Innentől kezdve egyébként már 3 hónapig tarthatjuk a mélyhűtőben, hogy bármikor frissen elkészíthessük.

5. Ha kivettük a tésztát, vágjunk kisebb köröket és terítsük ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy maradjon nekik hely sülés közben. 10 perc alatt készre süthetjük őket!

PureWow

Exit mobile version