A tökéletes vendégváró: édes ropi villámgyorsan

nlc | 2016. December 02.
A leveles tészta egy igazán hálás alapanyag: sós és édes ételek sorát készíthetjük el belőle. Jó, ha mindig van otthon egy adag, így könnyedén összeállíthatunk egy gyors vacsorát vagy desszertet, vagy akár vendégváró falatokat is váratlan vendégek betoppanása esetén.

 

Isteni finom édes lepényeket is készíthetünk belőle, és nagyon jól használható különféle édes (és sós) ropikhoz, csavartakhoz is. A sütőpapírra tekert leveles tésztával különösen egyszerű dolgunk van: csak kisimítjuk, és már szeletelhetjük is.

Sós ropikat készíthetünk, ha sajttal, paradicsomszósszal, pesztóval kenjük meg a csíkokat, szórhatunk rá szezámmagot, mákot, vagy akár fenyőmagot, mogyorót is. Nagyon finom ez az édes ropi is, amit mi most fahéjas cukorral ízesítettünk, de őrölt fahéj helyett lehetett volna akár mézeskalácsfűszerrel, vagy kakaóporral is.

Érdemes mellé egy kis mártogatót is kínálni: míg sülnek a ropik, könnyedén elkészíthetjük a vaníliás mascarponés mártogatót. A mascarpone helyett használhatunk akár egy kis tejszínnel elkevert tejfölt, vagy túrót is.

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók:

A mártogatóhoz:

Tovább a teljes recepthez >>>

 

Exit mobile version