Egyszerűből szépet: marcipános karácsonyi süti

nlc | 2016. December 05.
Még egy egyszerű kevert süteményből is lehet szép és finom ünnepi desszert. Ez a marcipános süti például az ünnepi asztalon is jól mutat majd!
Egyszerűből szépet: marcipános karácsonyi süti

Elkészítése nagyon egyszerű, muffinformában is kisüthető, de ha van különlegesebb sütőformánk, akkor érdemes az ünnepekre abban sütni. Adhatunk hozzá – a lisztmennyiség arányos csökkentésével – egy kis holland kakaóport, vagy akár apróra vágott csokoládét is, mert a kakaós-csokis ízek nagyon jól harmonizálnak a marcipánnal. Vanília helyett fűszerezhetjük őrölt fahéjjal vagy mézeskalács-fűszerkeverékkel, esetleg őrölt gyömbérrel, kardamommal is.

A kész süteményt meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval, de kínálhatunk mellé akár egy kis fagylaltot is, vagy gyümölcsszószt. Jól illik hozzá a málna- vagy áfonyalekvár, és egy kis házi narancslekvárral vagy narancspudinggal is nagyon finom. Lehet belőle desszert, vagy egy forró teával kísérve ünnepi reggeli vagy vendégváró sütemény is.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók kb. 10 db-hoz:

Tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version