Isteni karácsonyi édes és sós receptek leveles tésztához

nlc | 2016. December 07.
A leveles tészta nemcsak a hétköznapok megmentője, de az ünnepek alatt is nagyon hasznos alapanyag. Édes és sós tippeket hoztunk karácsonyra.

Kis kézügyességgel csodaszép rózsákat varázsolhatunk a leveles tésztából és vékony almaszeletekből. A különleges édesség olyan, mint egy csokor virág, ráadásul nagyon finom is. Sütés közben mennyei fahéjillat lengi be a lakást, egyszerűen tökéletes karácsonyi desszert.

Bűbájos kis tésztakosárkákat készíthetünk leveles tésztából, ezeket ízlés szerint lekvárral, csokis mogyorókrémmel, narancskrémmel vagy főzött pudinggal is megtölthetjük. Díszíthetjük a tésztából kiszúrt és megsütött kisebb díszekkel, vagy akár csokoládélapokkal, de ha porcukorral egy sablon segítségével mintát is szórunk rá, még szebb lesz az apró édességünk.

Ha a bejglire nincs idő, vagy jobban szereti a család a rétest, akkor leveles tésztából csodás karácsonyi réteseket készíthetünk. Lehet akár diós vagy mákos, mint a bejglik, de megtölthetjük narancsos, almás-fahéjas, vagy akár gesztenyés töltelékkel is.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Exit mobile version