Gluténmentes mini sajttortácskák

nlc | 2016. December 08.
Ezek a sajttorták nem csak hihetetlenül frissen és finomak, de valami őrült mutatósak is!

A sajttorta örök klasszikus, de tény, hogy nem túl gyakran áll neki az ember megsütni egy egész tortát csak úgy, minden ok nélkül. De ezekhez a tüneményes mini sajttortákhoz még apropó sem kell: frissek, gyümölcsösek, hamar megvannak, és egyébként is úgy néznek ki, mintha egy profi cukrászműhelyből kerültek volna ki!

 

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

A tésztához:

A krémhez:

A gyümölcsös tetőhöz:

Elkészítés:

1. A gyümölcspüréhez közepes lángon főzzük össze a cukrot a gyümölccsel, míg a gyümölcs puha lesz, és szirupos levet ereszt. Ha kész, csöpögtessük le egy szűrő segítségével.

2. A tésztához a kekszet törjük finomra, és keverjük bele a cukrot (ha lehet, robotgéppel aprítsuk még finomabbra). Keverjük bele az olvasztott vajat, majd a kész masszát egy kikent muffinforma aljába nyomkodjuk bele, hogy egyenletes réteget képezzen.

3. A krémhez keverd össze a krémsajtot a cukrot és a kukoricaszirupot, majd fokozatosan add a keverékhez a tojásokat, végül a tejszínt, a citromlevet, majd a sót. Keverd össze, hogy egyenletes krémet kapj!

4. Végül töltsd a krémet a tésztára, a tetejére kanalazz egy kanállal a gyümölcsös püréből, és egy fogpiszkálóval kicsit kavard meg a márványos hatásért. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük!

BakingAMoment

Exit mobile version