Gluténmentes pekándiós-karamellás tortácskák

nlc | 2016. December 15.
Igazi cukrászremekeknek tűnnek, pedig te is meg tudod csinálni őket: krémes karamella és ropogós pekándió!

A pekándió még mindig nagy sláger, és különösen jól passzol a karamelles ízekhez. Ezekben az apró tortácskákban mindkettő megvan – így lesz tökéletes az összhatás!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, és két nagyobb muffinformát (összesen 18 mélyedéssel) vajazzunk ki!

2. A tésztához dolgozzuk össze a tészta összes alapanyagát robotgépben, míg egyenletes masszát nem kapunk. Nagyjából egy-egy evőkanálnyit nyomkodjunk bele a muffinformák aljába! 7 perc alatt süssük aranybarnára, aztán várjunk további 20 percet, míg kihűl a tészta.

3. Készítsük el a krémet! Forraljuk össze a barna cukrot, a tejszínt, a vajat és a sót, míg krémes, karamellát kapunk. Hagyjuk hűlni – ez alatt sűrűsödik még.

4. Az apróra vágott pekándiót pirítsuk meg sütőben 4-6 perc alatt! Ha kész, keverjük bele a karamellás krémbe!

5. Halmozzunk a krémből 1-1 evőkanállal a tésztára, majd 2-3 órára tegyük a tortácskákat a hűtőbe, hogy megszilárduljanak. Szobahőmérsékleten tálaljuk!

Texanerin

Exit mobile version