Egy falat tökéletesség: desszertkosárkák tortillából

nlc | 2016. December 16.
Ki mondta, hogy tortillából csak sós burrito vagy quesadilla készíthető? Most bebizonyítjuk, hogy szuper desszertalapanyag is!

Ha nincs kedved tésztát gyúrni, mégis ennél valami süteményt, a leveles tésztán túl is van élet: próbáld ki, milyen, ha a desszertet tortillalapból készíted! Az alapvetően sós ételekhez használt tortilla szuperül megállja a helyét az édes ízek kiegészítőjeként is. Íme, a bizonyíték:

Desszertkosárkák tortillából

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A tortillalapok mindkét oldalát kend meg az olvasztott vajjal. A fahéjat és a negyed csésze cukrot keverd össze, és szitán keresztül szórd be vele a tortillalapok mindkét oldalát!
  3. A tortillákat vágd negyedekre – így 12 kis szeletet kapsz. A videón látható módon illessz össze 2-2 tortillaszeletet, és bélelj ki velük muffinformákat!
  4. 13-15 percig süsd őket, amíg ropogósak nem lesznek.
  5. A tejszínből a vanília és a 2 evőkanál cukor hozzáadásával verj kemény habot.
  6. Mindegyik kosárkába púpozz a tejszínhabból és friss gyümölcsökből! 

Tasty

Exit mobile version