Csodás fahéjas koszorú

nlc | 2016. December 21.
Ez a mennyei fahéjas sütikoszorú legalább olyan jól mutat majd a karácsonyi asztalon, mint az adventi!

 A fahéjas csiga az egyik legfinomabb téli sütemény. Ha te sem tudsz betelni vele, most megnézheted, hogy készítheted el koszorúformában, amivel akár 6-8 embert is jóllakathatsz! Reggelire, uzsonnára tökéletes választás, aminek mindenki örül majd!

Fahéjas koszorú

Hozzávalók:

A fahéjas töltelékhez:

A cukormázhoz:

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A cukrot, a barna cukrot és a fahéjat keverd össze egy tálban. Keverd hozzá a szobahőmérsékletű, krémes vajat is.
  3. Nyújtsd ki a pizzatésztát és kend meg a vajas-fahéjas krémmel. Ezután tekerd fel a tésztát henger formájúra, majd hosszában vágd ketté! Az így kapott két felet fond egymásba, majd a végüket összeérintve formázz belőlük koszorút! 35 percig süsd.
  4. Eközben készítsd el a mázat: az olvadt vajat, a krémsajtot és a vaníliát egy robotgéppel keverd össze. Ha összeállt, keverd bele a porcukrot és dolgozd össze krémes állagúra.
  5. A megsült koszorút locsold meg még forrón a mázzal. Jó étvágyat!

Tasty

Exit mobile version