Ezt a házi csokis mogyorókrémet akarod majd tenni mindenbe!

nlc | 2016. December 23.
Mi szóltunk: ha egyszer elkészíted ezt a mennyei, krémlikőrrel megbolondított csokis mogyorókrémet, teljesen a megszállottja leszel!

Ha szereted a Nutellát, és a Bailey’s-t sem veted meg, odaleszel ezért a házi csokis mogyorókrémért!  Mindössze hat hozzávalóra lesz szükséged, hogy létrehozd ezt a csodát, ami nélkül aztán elképzelhetetlen lesz az életed! A felnőtt mogyorókrém palacsintába, pirítósra vagy forrócsokiba, na és persze csak magában, kiskanállal is isteni. Mutatjuk, hogyan készül.

Házi csokis mogyorókrém, krémlikőrrel

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A törökmogyorót öntsd egy sütőpapírral borított tepsire, és süsd 20 percig.
  3. Ha kicsit kihűlt, fogd egy tiszta konyharuha közé, és rázogasd meg, hogy leváljon a héj nagy része. Ezután tedd a mogyorót aprítógépbe, és daráld por állagúra.
  4. Ekkor jöhet hozzá a likőr és a tejszín.
  5. Ha kellően elvegyültek, öntsd hozzá a porcukrot, a kakaót és a felolvasztott tejcsokit! Addig keverd, amíg homogén masszát nem kapsz.
  6. Már készen is vagy: egy spatulával pakold át a krémet egy zárható üvegbe, és tárold két héten át a hűtőben!

Proper Tasty

Exit mobile version