Hófehér trüffeltorta, a tökéletes desszert szentestére

nlc | 2016. December 24.
Ez a gyönyörű, hófehér trüffeltorta csak még tovább fokozza majd a szentesti meghatottságunkat!

 Elég csak ránézni erre a káprázatosan szép hófehér trüffeltortára, és máris elérzékenyülünk – hát még ha meg is kóstoljuk! De egy karácsonyi desszertnek pont ez a dolga: hogy a végletekig fokozza az egyébként is emelkedett hangulatot. A csodaszép torta bár hatásos, bonyolultnak aligha nevezhető. Már mutatjuk is, hogyan készül.

Hófehér trüffeltorta

Hozzávalók:

8 főre

Az alaphoz:

A krémhez:

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy 20 centis átmérőjű tortaformát, amit vékonyan lisztezz és vajazz ki!
  2. A cukorral és a vaníliával együtt verd habosra a tojásokat. Az átszitált lisztet 3 ütemben keverd hozzá óvatos mozdulatokkal, egy spatula segítségével!
  3. 15-17 percig süsd.
  4. A tejszínt forrald fel, majd dobd bele a felaprított fehér csokit! Kevergesd addig, amíg a csoki fel nem olvad, ezután pedig hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni.
  5. Ha kihűlt, keverd hozzá a mascarponét vagy a krémsajtot gép habverővel, alacsony fokozaton! Mikor elég krémes lett, kend meg vele a tortalapot.
  6. Tedd a kész tortát legalább 2 órára vagy egész éjszakára hűtőbe.
  7. Díszítsd hófehér cukorgyönggyel.

Még több karácsonyi édesség hófehérben az NLCafén:

Vikalinka

Exit mobile version