Mit főzzek ma vacsira? Borban főtt májas gombócot

nlc | 2016. December 25.
Nem kell több hozzá, mint harminc perc, ráadásul a csirkemáj jó áron is kapható, úgyhogy igazán fejedelmi vacsora készülhet belőle gyorsan, olcsón és könnyen.

Borban főtt májas gombóc

Hozzávalók:

Elkészítése:

A megtisztított gombát felszeleteljük, a petrezselyemzöldet finomra, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A májat a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlével ledaráljuk. A füstölt szalonnát kisütjük, és az egész nyers tojásokkal együtt a májhoz keverjük, annyi zsiradékkal és liszttel, hogy formálható legyen. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és a zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Apró gombócokat formálunk belőle, és a felforralt borban lassú forralás mellett kifőzzük. A főző borból kiszedjük, lecsepegtetjük, olvasztott vajon megforgatjuk, tálra helyezzük és megszórjuk reszelt sajttal.

Exit mobile version