Szilveszteri partifalatok gyorsan, egyszerűen

nlc | 2016. December 31.
A karácsonyi nagy meneten túl is vagyunk, most készülhetünk a szilveszterre. Két olyan receptet hoztunk, amivel nem lesz sok gondunk, egyszerűen, gyorsan elkészíthető partifalatok az év utolsó napjának bulijára.

A szilveszteri partifalatok műfajába sok minden belefér: a céklás kanapétól kezdve a szőlőlevélbe töltött lazacos rizsig sok-sok remek villámgyorsan elkészíthető szilveszteri partifalat kerülhet a vendégváró asztalra. Ezt a sort most két újabb finomsággal bővítjük, remélve, hogy idén nekünk is marad pár falat az éjféli pezsgő mellé.  

Bundás grillkolbász

Hozzávalók:

  1. A kiolvasztott leveles tésztából akkora csíkokat vágunk, amivel be tudjuk tekerni a grillkolbászokat, és szorosan rá is tekerjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis tésztába tekert kolbászokat, lekenjük a tetejüket tojással, és szezámmagot szórunk rájuk.
  3. 200-210 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. 

Sonkás-zöldfűszeres sajtgolyók

 

Hozzávalók:

  1. Az olajat kisebb serpenyőbe öntjük és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük.
  2. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felaprított bazsalikomleveleket és a sót és összegyúrjuk.
  3. Gombócokat formázunk belőle, közepükbe egy kis darab sonkát (és esetleg egy mini mozzarellagolyót) teszünk, majd forró olajban kisütjük. 

 

Még több falatka az NLCafén!

 

Exit mobile version