Diétás receptek reggelire, ebédre, vacsorára

nlc | 2017. Január 01.
A diétás receptek sorozata folytatódik. Hoztunk újabb két-két reggelit, ebédet, vacsorát és édességet, hogy könnyebb legyen összeállítani a fogyókúrás menüt.

Reggeli

Lisztmentes áfonyás palacsinta

Diétás receptek

Hozzávalók:

• másfél db banán, meghámozva
• 3 tojás, felverve
• 25 g kókuszreszelék + kevés a tálaláshoz
• 75 g áfonya, megtisztítva
• negyed teáskanál őrölt fahéj
• 1-2 púpos teáskanál nádporcukor
• kókuszolaj (kókuszzsír olvasztva) a sütéshez
• juharszirup

A palacsinta elkészítésének leírásáért kattints ide, a Wannabe Chef blogra.

Télzáró turmix

Hozzávalók: (kb. 2 főre)

• 1 banán
• 1 narancs
• 1 kis cékla (főtt)
• 1 ek citromlé
• 1 tk méz (elhagyható)
• 1-2 dl víz

A turmix receptjének folytatásáért kattints ide, a Mrs. Lipton konyhája blogra.

Ebéd

Sajtkéregben sült hal grillezett zöldségekkel

Hozzávalók 4 főre:

• 80 dkg tengeri halfilé
• 30 dkg edami vagy puha trappista sajt
• só, fehér bors
• cukkini, bébirépa, paprika stb., összesen kb. 60 dkg-nyi zöldség
• só, bors, zöldfűszer ízlés szerint
• olívaolaj
• 1 tojás

A recept folytatásáért kattints ide, a Tetovált lány konyhája blogra.

Paradicsomos húsgolyó, kecskesajtos–olívás polentával

Hozzávalók:

• 500 g finom darált marhahús
• 100 g puha kenyér
• 80 ml tej
• 2 tojás
• 4 teáskanál reszelt parmezán vagy pecorino sajt
• só, bors
• egy kisebb csokor petrezselyem
• olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 citrom leve
• 3-4 levél bazsalikom
• zsemlemorzsa a befedéshez
• 500 ml hámozott kockázott paradicsom
• 2 ek cukor

A recept folytatásáért kattints ide, Gastrobertollini blogjára.

Vacsora

Káposztasaláta paprikás-ricottás csirkével

Hozzávalók 4 személyre:

A salátához:
• 400 g fejes káposzta
• 400 g maradék sült csirke
• 1 lila hagyma
• 4 db savanyú uborka
• aki bírja a csípőset, annak csipetnyi csilipehely

Az öntethez:
• 4 ek ricotta
• 100 ml tejföl
• 1 ek tabascoszósz
• 1 tk sózott, őrölt pritaminpaprika
• 1 tk pirospaprika
• só, frissen őrölt fekete bors
• néhány csepp frissen facsart citromlé

A recept folytatásáért kattints ide, a Tavola in Piazza blogra.

Hajdinapalacsinta pórés gombával és paradicsomszósszal

Hozzávalók 2 főre a gombás töltelékhez:
• 30 dkg sampion gomba
• fél póréhagyma
• fél deci fehérbor (elhagyható)
• 1 evőkanál friss kakukkfű
• só, bors
• olívaolaj

A paradicsomszószhoz:
• 4 db paradicsom
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál friss oregánó aprítva
• só, bors
• olívaolaj

A palacsintához (4 db):
• 2 deci hajdinaliszt
• 2 db tojás
• 1,5 deci tej
• só
• kókuszzsír vagy más olaj a sütéshez

A recept leírásáért kattints ide, a Pálmafa Project blogra.

Édesség

Mogyorós golyók 

Hozzávalók:

• 1 bögre darát török mogyoró
• fél bögre datolya, mag nélkül
• 2-3 evőkanál forró víz
• 1-2 kiskanál juharszirup (vagy méz)
• 1 kiskanál keserű kakaópor

A recept leírásáért kattints ide, a Marmalade blogra.

Meggyes-zabpelyhes villámdesszert

Hozzávalók 4 főre:

• 4 kis doboz natúr joghurt
• 4-6 evőkanál méz/porcukor
• 2 citrom reszelt héja
• 10 dkg zabpehely
• 20-30 dkg magozott meggybefőtt

A recept folytatásáért kattints ide, a Csak a Puffin blogra

További diétás receptek az NLCafén:

Exit mobile version