Csodálatos mézes-fokhagymás lazacsült fóliából

nlc | 2017. Január 04.
Ez a lazacsült ízes, szaftos, és szinte alig van dolgunk vele: mindent elintéz magának a fóliában süldögélve.

Ezzel a lazaccal igazán nincsen sok meló: egyszerűen becsavarjuk a fóliába az ízes, édes-savanyú mártással, és hagyjuk, hogy a sütőben szépen átjárják az ízek. Egyedi zamat és omlós halfilé a sütőből!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

2. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, majd adjuk hozzá a mézet, a fokhagymát és a citromlevet. Közepes lángon főzzük össze!

3. Készítsünk alufóliából ágyat a lazacnak (úgy, hogy teljesen be tudjuk csavarni), helyezzük a filét a fóliába, és öntsük rá a vajas mártást! Szórjuk meg bőven sóval és borssal, majd csavarjuk be szorosan a fóliába úgy, hogy a vajas mártás sehol se folyhasson ki!

4. 15-20 perc alatt süssük meg a lazacot, majd óvatosan szabadítsuk ki a fóliából és grillezzük meg további 2-3 percig, hogy karamellizálódjon a külseje! Citromszeletekkel és friss petrezselyemmel tálaljuk!

CafeDelites

Exit mobile version