Te leszel a farsang sztárja, ha megsütöd ezeket a csokival töltött churros fánkokat!

nlc | 2017. Január 04.
Ha nehezen viseled, hogy véget értek az ünnepek, találj egy új alkalmat, amit várhatsz – például a farsangot! Ezzel a mennyei csokis churros fánkkal tuti te leszel a farsangi bulik sztárja, de azt is megértjük, ha nem bírod ki addig, és már holnap elkészíted!

Ha már kiheverted a karácsonyi sütiket, jöhet a következő a ünnep: a farsang! Ha pedig farsang, akkor fánk, ez nem kérdés! Ha idén kipróbálnál valami újdonságot, készíts churros ihletésű, csokival töltött fánkokat – egyszerűen képtelenség nekik ellenállni.

Csokival töltött churros fánk

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edény alatt kapcsold a tűzhelyet közepes-magas fokozatra, majd tedd bele a vajat, a barna cukrot, a sót és a vizet. Forrald fel, hogy a vaj teljesen megolvadjon.
  2. Ha felforrt, kapcsolj közepes lángra, és keverd hozzá a lisztet is. Addig kevergesd egy fakanállal, amíg össze nem áll formázható tésztává!
  3. Vedd le a tűzről, hagyd pár percet hűlni, majd add hozzá a vaníliát, valamint egyesével keverd el benne a tojásokat.
  4. Az így kapott tésztát töltsd egy habzsákba, és formázz egy tepsire azonos méretű karikákat belőle. Minden karika tetejére helyezz pár darab csokichipset, majd nyomj még egy réteget rájuk a tésztából!
  5. Minimum 3 órára vagy akár egész éjszakára tedd hűtőbe.
  6. Hevíts olajat 175 fokosra egy mély lábosban, és kezdd el kisütni a fánkokat!
  7. Ha megsültek, egy papírtörlő segítségével itasd fel róluk az olajat, majd forgasd meg őket fahéjas cukorban!

Tasty

Exit mobile version